Club Soda: rollercoaster van sfeer, feest, muziek en… artistieke experimenten

 

Club Soda wil uitgroeien tot een internationale creatieve vrijhaven. We lanceerden daarbij begin dit jaar een project-call voor vernieuwende multimediakunstenaars en creatieve collectieven uit binnen- en buitenland om het terrein naar hun hand te zetten met unieke installaties, street-art, performances, architectuur

 

Ons volledige festivalterrein ondergaat een metamorfose en wordt een grote experimenteerruimte waarin elke kunstenaar of collectief carte blanche krijgt om één of meerdere ruimtes creatief in te kleuren. Dat kan gaan van de grootste zalen tot de kleinste hoekjes, de doorgangsruimtes, de terrassen… De hele site wordt een pop-up dansparadijs!

 

Kraft

 

Maak kennis met KRAFT: een jong collectief uit Deinze dat techno, house en actuele kunst samensmelt tot een solide basis voor een sfeervol feest. Dat bewezen ze al met hun eigen feestjes die meer en meer mensen weten te bekoren. Op Club Soda transformeren ze hun ruimte tot een broeierige wildernis met een bruisende maar mysterieuze mix van groen, rook en subtiele licht-effecten. Op de beats van acts als Amelie Lens, Nico Morano, B, Goldfox en Two Times Four wordt dit één van de zaligste spots. Welcome to the jungle!

SPACEMAKERS & THELOOCA

 

Let us get psyched! Spacemakers, de creatieve duizendpoot van Jeugdhuis Krak, is er opnieuw bij op Club Soda! De laatste edities overdonderden ze met hun zotte visuals op reusachtige schermen. Op 15 april doen ze er, in samenwerking met Thelooca, een serieuze schep bovenop. ‘The testtube’ wordt geen klassieke videomapping, maar een wervelende 360°-projectie! Op de zotste hiphop en drum-‘n-bass krijg je vanalles te zien, real time gecreëerd in een grafisch laboratorium voor live captatie, macrofotografie, stop motion, teken & verf-experimenten, processing, VGA-glitches en veel meer…

 

MARCUS AURELIUS

 

Marcus Aurelius -niet de Romeinse keizer maar de jonge beeldkunstenaar uit Gent en één van de gezichten bij Zeefdrukatelier Chez William- ziet ons festivalterrein als zijn persoonlijke living waarvoor hij een reuze-canvas ontwerpt. Gewapend met spuitbussen laat hij een overdosis vrije energie los op het grote doek. Kom het checken!

VILLA BOTA

 

Villa Bota is het medialab van Het Entrepot, de creatieve thuisbasis voor jongeren in Brugge. Hun videocrew realiseerde al heel wat visuele uitdagingen onder meer op het Brugse lichtfestival ‘Are We Here’. Op Club Soda combineren ze honderden meters touw & andere materialen met videoprojectie voor een experimentele ‘loophole’, een virtuele doorgang die een bevreemdende ruimtelijke ervaring teweeg zal brengen!

 

 

tBEDRIJF

 

tBEDRIJF is een visual-collectief gebaseerd in Gent en Leuven dat zich vooral focust op instant-architectuur met licht-technieken. Ze maken van het hellend vlak tussen het voorplein en de benedenzaal een futuristische tunnel door het volledig in te pakken met lichtgevende fosfordraad in geometrische figuren. Lekker spacey!

 

RSKLS

 

Het beestige ‘RSKLS’-collectief uit Gent is intussen een vaste waarde op Club Soda. Op de kick-off in september palmden ze een stukje van het terrein in met hun zalige ‘virtual reality tuning car’. Hun doel: zoveel mogelijk met jullie in interactie gaan! Voor de tiende editie geven we deze zotte bende dan ook met plezier ‘carte blanche’. Deze keer om het overdekt buitenpodium in een epic partyzone om te toveren, omgedoopt tot de ‘Temple of Temptation’. Alle creatieve skills worden uit de kast gehaald. In combinatie met de beats van Skyve ft. Eva De Roo, Radio Topkaas, Discobar Openbaar, DJ Masjal en Steiner betekent dit maar één ding: een dik vet feest in een compleet losgeslagen carnavalssfeertje!

 

 

OTHER ROBOTS

 

Het Gentse collectief Other Robots is een audiovisuele samenwerking tussen beeldhouwer/muzikant Maarten Serpentier en videokunstenares/grafisch designer Liselotte Van Daele. Ze brengen je op Club Soda meteen in de juiste sfeer door de ingang van het festival om te toveren tot een psychedelische interactieve ruimte met originele lichtstructuren, mappings, kinects en interactieve projecties die continu reageren op het publiek!

 

NELE FACK

 

Nele noemt zichzelf ‘a visual composer, in love with the moving image’ en maakt speciaal voor Club Soda een mega-kijkdoos met miniatuur-schaduwspel. Voor één keer mag je ongegeneerd door het sleutelgat gluren… Laat je door deze jonge Gentse beeldkunstenares meevoeren op een virtuele reis naar buitenaardse plaatsen, in een mini-space weliswaar!

 

 

SPACEMAKERS / GERT-JAN LOOBUYCK

 

Gert-Jan is één van de drijvende krachten achter Spacemakers en is gefascineerd door 3D-installaties die licht en geluid combineren. Speciaal voor Club Soda bouwt hij ‘Spectrum’, een dynamische projectiewall van 60m² als doorgang tussen de ingang en het hoofdgebouw van het festival. De wall wordt opgesplitst in 33 aparte reuze-frequentiebanden die meetrillen op het ritme en de amplitude van bijpassende soundscapes. Ongetwijfeld nét de trigger die je inwendige trilhaartjes en je netvlies nodig hebben om helemaal in de mood te komen voor de zalige Club Soda-vibes!

 

VIO

 

VIO is een jong grafisch collectief met een passie voor beeld in de breedste zin dat net als Spacemakers een sterke reputatie uitbouwde met installaties in Antwerpen, Gent, Brussel… Op Club Soda toveren ze het benedenterras van de KRAFT-room om tot een interactieve chill-out ruimte in het thema van ‘Het Paradijs’. Met een 3D-multimediacollage trekken ze het typisch idyllische tafereel van een zonsondergang uit elkaar om het nadien in verschillende vlakken terug op te bouwen in de ruimte. Daarbovenop worden beelden gemapt die meegaan in het verhaal van het paradijs of die het net tegenwerken. Het resultaat is een ruimte die de grens opzoekt tussen realiteit en droom, waar jullie als bezoekers in mee betrokken zijn.